TATAI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM

Robotépítő és tehetséggondozó program

/NTP-MTTD-18-0046/Kedves Látogató!

Ez a weblap a Tatai Református Gimnáziumban folyó robotépítő és robotprogramozó szakkör anyagait tartalmazza. A 2018/19. évi foglalkozásainkat a Nemzeti Tehetség Program NTP-MTTD-18-0046 számú pályázat finanszírozta. A pályázat keretein belül eszközöket is tudtunk beszerezni, valamint a foglalkozásokra járó diákok egy 3 napos táborban is részt vehettek Bakonybélben. A pályázattal kapcsolatos minden anyag (és még sok más hasznos is) megtalálható ezen a weblapon.

Napelemes autó, szélerőmű és sűrített levegővel mozgó kar
a robotszakkörökön a Refiben!

Idén különleges lehetőséget kaptak azok a diákok, akik járhattak iskolánk két robotépítő és programozó szakkörére Szabó Ildikó tanárnő és Koros Gábor tanár úr vezetésével. Diákjaink nem csak a Lego robot építésével és programozásával ismerkedhettek meg, hanem az új NTP-s pályázatnak köszönhetően több izgalmas fizikai-pneumatikai lego eszközt is építhettek, SŐT muködő szélerőműt és napelemmel muködő autót is tesztelhettek!

A középső képen egy sűrített levegővel működő fogó kar látható mely három irányban is tud mozogni, bal oldalon a mini szélerőmű, a jobb oldali képen pedig a napelemes autó. Ha kíváncsi vagy többek közt ezekre is, jelentkezz a plakáton hirdetett interaktív bemutatóra! (április 17, szerda 10:00, 13:30)